Efes Çikolata Şekerleme Tic. ve Sanayi A.Ş.
Efes Çikolata'nın kurucusu Mehmet Oyal, 1931 yılında İstanbul-Eminönü'ndeki atölyelerde başladığı şeker imalatıyla çikolata ve şeker sektörüne ilk adımını attı.1950 yılında 3 erkek kardeşiyle birlikte Oyal Çikolata'yı kuran Mehmet Oyal, Beyoğlu'nda cam kavanozlar içinde yer alan birbirinden lezzetli tablet çikolata üreticisi olarak ün yaptı.

Mehmet Oyal, 1970 yılında kardeşlerinden ayrılarak iki oğluyla birlikte Efes Çikolata Şekerleme Sanayi ve Ticeret A.Ş.'ni kurdu. 1972 yılında İstanbul-Hasköy'de kurulan çikolata fabrikasıyla Efes Çikolata, madlen, çikolatin , baton, şemsiye çikolata ve tablet çikolatanın yanı sıra pastacılık-imalat ürünleri üretmeye başladı.

Ürünlerinde kaliteden asla taviz vermeyen Efes Çikolata, bugün imalat ürünleri adı altında ürettiği kuvertür, konfiseri,ganaj,pralin damla çikolata, toz kakao,dondurma sosu gibi vazgeçilmez pastane mamullerinden; madlen çikolata, baton çikolata, çikolatin ve draje çeşitlerine kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle seçkin pastanelerinin en önemli üreticilerinden biridir.

1972 yılında beri hijyen koşullarda üretim yaparak ürün kalitesinden ödün vermeyen Efes Çikolata, kaliteye önem veren çikolata severlerin vazgeçilmez ağız tadı olmaya devam etmektedir.

www.efescikolata.com.tr

Eklenme Tarihi - 25-12-2010 | Son Güncelleme - 02-04-2019478 kez gösterildi.