Serene Girisim

Serene Girişim A.Ş., tarım sektöründe özellikle tohumculuk sanayiinde faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapan bir girişim firmasıdır. Kuruluş tarihi itibariyle oldukça genç olan girişim firmamızın yatırım yaptığı Asgen Tarım, Anka Tohumculuk gibi firmalar 20 yılı aşkın faaliyet tecrübeleriyle köklü birer geçmişe sahiptir.
Türk Tohumculuk Sektöründe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş 400’ü aşkın tohumculuk kuruluşu faaliyet göstermektedir. Yalnızca 100 kadarı ıslah faaliyetiyle ilişkili olan bu firmaların büyük kısmı sadece tohum ticaretiyle ilgilenmektedir. Halen ülkemizde yeterli sayıda ve çeşitlilikte belirli büyüklüğün üzerinde yerli ıslah firması bulunmamaktadır. Bunun sebebi, tohum ıslahının uzun süreli olması ve sonuç almanın birçok yatırımcı için kesinlik içermemesidir. Yerli tohumculuğun kısıtlı olmasının bir sonucu olarak da ticaret yapan firmalar ağırlıkla ithalat yapmaktadır.
Girişim sermayesi şirketimizin amacı Türk Tohumculuk Sektörünün ihtiyacı olan uzun vadeli sermayeyi kurumsal bir yapı içerisinde bu sektörde yer alan ıslahçı kişi ve kurumlara sağlayarak elde edilen ticari tohumları iştiraki olan firmaları vasıtasıyla yurtiçi ve yurtdışı pazarlara açmaktır.

serenegirisim.com

Son Güncelleme - 04-11-201944 kez gösterildi.